Basis informatie

Red de Waal Challenge

Op donderdag 23 juni vond op Basisschool De Geldershof in Lent, de Red De Waal Challenge plaats. Red De Waal Challenge is een initiatief van vijf studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen, in samenwerking met het Plastic Soup project van Lions Club Nijmegen. Dagelijks ‘zwemt’ plastic in grote hoeveelheden in de Waal. De meeste inwoners hebben geen flauw idee van dit ‘plastic soup’ probleem. Het doel van deze Challenge is leerlingen hiervan bewust te maken en ze samen in actie te laten komen. Download persbericht: 2016-06-10 Red de Waal Challenge

Kinderraad Nijmegen
Hoe kun je kinderen echt laten ervaren hoe het is in de gemeente? Hoe kunnen kinderen hun stem geven aan datgene zij belangrijk vinden?

Vanaf het schooljaar 2016-2017 is in Nijmegen De Kinderraad actief. Alle leerlingen van groep 6 kunnen hier plannen presenteren, er vragen over stellen en er over stemmen. Daarmee denken ze mee over een betere leefomgeving. De Lions Club Nijmegen maakte het mede mogelijk, het intitiatief van SOL om deze film over het belangrijke werk in de kinderraad van de gemeente Nijmegen tot uitvoering te brengen.

Plastic Soup Nijmegen in beeld

Nieuws:

Onze partners:

Top