De geboorte van de Walk of Waste

Op vrijdag 9 december werd het eerste kunst object van de de Walk of Waste geplaatst. Al vroeg in de ochtend verzamelde de medewerkers van de DAR, de kunstenares Merel Holleman, Anita Waltman, curator van de WoW, en ondergetekende zich op het Kelfkensbos plein.
Koud guur en wat mistig; het drukte het enthousiasme van aanwezigen niet. De aan de voet van de trappen naar Museum Het Valkhof staande afvalbak was onderwerp van alle drukte. Vakkundig werden de 2 panelen van de afvalbakken verwijderd. Uit de auto van de kunstenares werden 2 armen en 5 benen gehaald. Een lange stroomkabel gelegd naar het nog gesloten museum en de opbouw kon beginnen. Het staal van de afvalbakken bleek behoorde hard te zijn. Eerste boor werd er op kapot gedraaid; even andere boortjes halen. Tussendoor werd de afvalbak nog even schoongemaakt en af en toe koffie en warme chocolademelk om warm te worden. Om 13 uur was het zover; onder toeziend oog van Curator Anita en met hulp van de DAR was de afvalbak door Merel (met hulp van haar vriend) omgevormd tot een prachtig kunstwerk. ’s Avonds werd het kunstwerk onthult, onder veel belangstelling van onze eigen Lions, door de sponsor Gerard Mangnus (De Bastei www.debastei.nl), kunstenares Merel Holleman (www.merelholleboom.nl) en de voorzitter Cor; de eerste stap naar de Walk of Waste is een feit.
Komende maanden gaan we met de commissie hard werken om voor de 25 prullenbakken aan de Waalkade te realiseren.
Op 30 juni 2017 wordt de Walk of Waste officieel geopend. Deze bin art zal verplaatst naar de Waalkade als onderdeel van de kunstroute de Walk of Waste.