Red De Waal – Challenge 

Basisschool De Geldershof in Lent

Basisschool De Geldershof in Lent

Op donderdag 23 juni vond op Basisschool De Geldershof in Lent, de Red De Waal Challenge plaats. Red De Waal Challenge is een initiatief van vijf studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen, in samenwerking met het Plastic Soup project van Lions Club Nijmegen. Dagelijks ‘zwemt’ plastic in grote hoeveelheden in de Waal. De meeste inwoners hebben geen flauw idee van dit ‘plastic soup’ probleem. Het doel van deze Challenge is leerlingen hiervan bewust te maken en ze samen in actie te laten komen.
Tijdens deze Challenge gingen leerlingen van groep 7 kunstobjecten maken van zelf verzameld plastic. Ze streden tegen elkaar in teams voor het meest creatieve en originele plastic object! Een jury heeft de creaties beoordeeld op een aantal aspecten. De hoofdprijs was niets minder dan tickets voor een wedstrijd van NEC! Aan het eind van deze dag waren de kunstobjecten voor een korte tijd te bewonderen op een bijzondere locatie in Nijmegen.