Plastic Soup Challenge (VO)

knop download Download hier de Plastic Soup Challenge

De reis van plastic tot Plastic Soup begint bij jou op school: plastic afval dat wij laten zwerven vindt automatisch zijn weg naar de oceanen. Daar suddert het in de zon en valt uiteen in microscopisch kleine stukjes, tot het is opgelost in het water. Voor vissen en ander leven in zee is plastic soup dodelijk. Net als voor ons mensen. Schone oceanen zijn onmisbaar voor al het leven op aarde.

Het goede nieuws is, dat we heel veel kunnen doen voor schone oceanen, gezonde vissen en mensen. Oók in Nijmegen en omstreken. Het is eigenlijk hartstikke simpel: gooi plastic afval netjes weg, zodat het niet de rivier in waait om vervolgens af te drijven naar zee.

Plastic afval weggooien – of niet – lijkt een belachelijk kleine actie. Maar beide keuzes hebben bizar grote gevolgen. Daarom wil Plastic Soup Nijmegen samen met jou het verschil maken. Hieronder kun je lezen wat jij met jouw schoolteam kunt betekenen.

Doe met ons mee, want plastic soup, is ook voor jouw gezondheid schadelijke troep!  De uitdaging is:

Verzin met jouw schoolteam een plan om te voorkomen dat jongeren op het schoolplein of op de fiets afval weggooien op straat of in de berm. We nodigen jullie uit om op een creatieve manier met verschillende communicatiemiddelen (zoals film, blog, vlog, flashmob, facebook, whatsapp etc.) jullie plan uit te werken.

Zet in jullie plan de naam van de school, jullie namen en emailadressen van het team (4 tot 6 personen) en stuur je plan naar info@plasticsoupnijmegen.nl en maak kans op een barbecue op het Waalstrand voor jouw schoolteam, geheel verzorgd door Lions Club Nijmegen. Stuur jullie plan in vóór zondag 15 mei 2016!

De winnaar wordt gekozen door een jury, bestaande uit studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen, leden van Lions Club Nijmegen en medewerkers van de Bastei. De Bastei is  een centrum voor natuureducatie.

SUCCES en veel plezier!

Plastic Soup Nijmegen

E info@plasticsoupnijmegen.nl
T plasticsoupnijm / plasticsoup024
W www.plasticsoupnijmegen.nl