Lions Club ontvangt het duurzaam estafettestokje

Het duurzaam estafettestokje is zaterdag 21 november in handen gekomen van Lions Club Nijmegen. Deze maakt zich zorgen over de groeiende hoeveelheid plastic afval ook wel plastic soup genoemd. Met het project Plastic Soup Nijmegen wil Lions Club Nijmegen een breed publiek in stad en omgeving bewuster maken van vervuiling door plastic, motiveren tot minder plastic gebruik en zo afval verminderen. Onderwijs en de tentoonstelling Out to Sea maken deel uit van de activiteiten. Voor hun bijdrage aan een duurzamer Nijmegen nam Cor de Beijer van Lions Club Nijmegen het duurzaam estafettestokje over van Gerard Mangnus van Stichting De Bastei (TV-item N1 verderop in blog). Het stokje is in rap tempo gerecycled.

Onderwijs: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst?

Plastic Soup Nijmegen wil samen met Nijmegenaren het verschil maken. De dodelijke plastic soup voor vissen en ander leven in zee begint ook in Nijmegen bijvoorbeeld aan de oevers van de Waal. Zwerfaval vindt via de rivier zijn weg naar de oceaan. In de bewustwordingsactiviteiten richt de Club zich ook op de jeugd. Er komt lesmateriaal voor kinderen op scholen, straks aan te vragen bij De Bastei.

Tentoonstelling ‘Out to Sea? The Plastic Garbage Project’ in museum Het Valkhof

Een  tentoonstelling is een andere  manier om mensen bewust te maken van plastic afval. Lions Club Nijmegen heeft de tentoonstelling ‘Out to Sea? The Plastic Garbage Project naar Nijmegen weten te halen. Deze komt in 2016 in museum Het Valkhof. De echte kunst bij alle activiteiten is natuurlijk anders omgaan met plastic om afval te verminderen.Lions Club Nijmegen- Cor de Beijer - duurzaam estafettestokje-foto MariannA Bakker 15 1121

Recyling duurzaam estafettestokje

Het bezit van het duurzaam estafettestokje was maar van korte duur voor Lions Club Nijmegen. Maandag 23 november is het stokje gerecycled c.q. overgegaan in handen van de cyclists, de fietsers voor Tour de Climat. Zij zijn vanaf station Nijmegen in de vroege maandagochtend vertrokken naar Parijs met het stokje. Kort was het bezit van het estafettestokje, maar krachtig de komende activiteiten van Lions Club Nijmegen voor een duurzamer Nijmegen met minder plastic afval.IMG-20151123-WA0002

Vis duur betaald?

Plaats van overdracht voor het duurzaam estafettestokje was naast de viskraam op het marktplein bij Museum Het Valkhof. Wordt de vis straks duur betaald wanneer we hun wateren niet plastic vrij maken? Meeuwen cirkelden boven het marktplein en pikten restjes vis en ander afval op. Hopelijk zonder plastic.