Tentoonstelling The Plastic Garbage project doet Nederland aan

Museum Het Valkhof heeft, op initiatief van Lions Club Nijmegen, een contract gesloten met het Museum für Gestaltung Zurich. Van juni t/m augustus 2016 wordt ‘The Plastic Garbage’  project voor het eerst in Nederland tentoongesteld. Het Nijmeegse museum heeft de primeur naar zich toe gehaald. De tentoonstelling is onderdeel van Plastic Soup Nijmegen.

De tentoonstelling “The Plastic Garbage” heeft volgens het Zurichs museum ten doel ‘einem möglichst grossen und breiten Publikum Anstösse für einen bewussteren Umgang mit Plastik zu geben. Das Projekt will zum Handeln und zur Verhaltensänderung anstiften’. De tentoonstelling is voor een breed publiek opgezet en heeft een zeer hoog educatieve karakter. Het geeft een confronterend beeld weer van de huidige zwerfafval problematiek en de enorme ‘plastic soup’ in de oceanen. Het zal ook de Nijmegenaren wakker schudden.